недеља, 24. мај 2020.

Dopis predsednika ESS-a

Енигматски савез Србије                                                                          ПРЕДСЕДНИШТВО                                                                                                Сомбор24.05.2020.године                                                                                      03/2020

Предмет: Допис клубовима и секцијама, чланицама ЕСС

Поштовани,

До данашњег дана чланарину према ЕСС за текућу годину измирило је 45 енигмата.

У телефонском разговору са Марјаном Радаковићем добио сам информацију да, што се тиче смештаја у Студентском центру, СЕС могу бити одржани у најављеном термину, од 14. до 16. августа.  Као што сами знате због ситуације са коронавирусом и препорука приликом организације скупова, морамо и ми предузети све мере безбедности. Припреме за јубиларне 20. СЕС теку по плану. Наредних дана обавестите своје чланове да се што пре пријаве Крсти Иванову о учешћу на сусретима.

Наравно да постоји незадовољство радом руководства ЕСС, али не може пар људи да брине о свему. Дан енигмата се могао обележити окупљањем колега барем из Београда. Сајт је почео са радом, али још се није почело са израдом адресара, нити се ико прихватио припреме „Гласника“. Многи знају да критикују, али да се прихвате обавеза и посла тешко, али то нам је стара „бољка“ која траје годинама. Предлажем да се редовна годишња Скупштина ЕСС одржи на сусретима у Нишу, пошто ситуација још није нормализована, а ни превоз не функционише у поптуности.

Пошто се нико није прихватио организације 2. Отвореног првенства Србије у састављању загонетака, а знали су појединци критиковати како су то на крају под својим окриљем спровели чланови „Натошевића“, предлажем да Енигматски савез Србије распише анаграмни конкурс поводом два значајна јубилеја, а да се најуспешнији учесници награде књигама на СЕС. Теме за анаграмирање биле би:
1.     ДВАДЕСЕТИ СУСРЕТИ ЕНИГМАТА СРБИЈЕ
2.     ТРИДЕСЕТПЕТ ГОДИНА ЕНИГМАТСКОГ САВЕЗА СРБИЈЕ

Потребно је припремити пригодан текст поводом значајног јубилеја ЕСС и одржавања јубиларних СЕС који ће бити прослеђен свим електронским и штампаним медијима за објаву. За овај део предлажем Мирослава Лазаревића и Владимира Шарића.

      
С поштовањем,


                                                                                             Жељко Димовић
                                                                      Председник Енигматског савеза Србије                        

1 коментар:

Enigmati Srbije је рекао...

Neću komentarisati ove gluposti, kao i ono sa njegovo privatnog bloga, tipa "niko ništa ne radi SAMO JA RADIM".
Sutra objavljujem ZAVRŠNI RAČUN ESS, pa će Vam biti jasno šta ŽELJKO ŠVINDLER DIMOVIĆ radi.