понедељак, 25. мај 2020.

Skandalozni završni račun ESS-a.za 2019. godinu

Kao što svi znate, svako preduzeće, udruženje, savez, akcionarsko društvo, jednom rečju Pravni subjekat, svake godine je dužan da Poreskoj upravi dostavi Završni račun za prethodnu godini.
Tako je i ove godine, a nakon prijema svih Završnih računa, APR objavljuje sve Završne račune na svom sajtu, i sada imamo priliku da ih i vidimo.
Evo šta stoji na sajtu APR-a za ESS.Kao što se vidi Prihodi ESS u 2019. su bili sledeći:
PRIHODI OD PRODAJE ROBE, PROIZVODA I USLUGA – 49.000,00 dinara.
Ovo su prihodi od saradnje sa Blicom.
PRIHODI OD ČLANARINE I ČLANSKIH DOPRINOSA – 28.000,00 dinara.
Ovo su uplate članarine od članova ESS.
Znači ukupni prihoda ESS u 2019. godine bili su 77.000,00 dinara.


Ukupni troškovi (rashodi) su bili 62.000,00 dinara, što znači da je poslovna dobit u 2019. bila 15.000 dinara.Kao što je poznato, predsednik ESS Željko Dimović, od maja 2019. godine odbija da dostavi članovima Predsedništva ESS, izvode iz banke sa svim transakcijama, i EK «Piramida» posle ovog završnog računa predatog APR-u, sa pravom može da kaže da je Završni račun ESS-a za 2019. godinu, najblaže rečeno predat sa NETAČNIM PODACIMA. Ne bih da koristim neke druge reči, poput falsifikata i sl. ali tako je.


Sada neko može da kaže, šta je ovde skandalozno?
Evo i DOKAZA
U 2019. godini moja preduzetnička radnja «UKRŠTENICA» iz Novog Sada je ispostavila fakture ESS-u u iznosu od 248.850,00 dinara (to su honorari za članove EK »PIRAMIDA»), što je ESS i platio, a u Završnom računu stoji da su ukupni troškovi bili 62.000,00, gde je nestala razlika??.

Ukoliko su troškovi bili veći od 248.850,00 dinara, onda su i prihodi morali biti veći od navedene sume u Završnom računu koja iznosi samo 49.000,00 dinara, ova suma je od saradnje sa Blicom.
Prihodi od članarine su bili 28.000,00 dinara, a ESS je imao, po Predsedniku, 76 članova, što znači da je prihod od članarine trebao da bude 38.000,00 dinara, pa nedostaje 10.000,00 dinara, to jest 20 članova nije platilo članarinu.
Koji to članovi nisu platili članarinu, pa najverovatnije članovi «Đorđa Natoševića».
Ja sumnjam da je «Đorđe Natošević». uopšte platio članarinu za sve godine od kada je Željko Dimović predsednik ESS-a, uostalom neka dokaže, skenira izvod gde stoji uplata i neka ga stavi na svoj blog, jer sajt ESS-a, teško se može reći da radi.
Po ovome što je navedeno u Završnom računu, imam utisak da su ovo prihodi i rashodi samo za prva dva meseca u 2019.

Zašto nije predat ispravan i kompletan Završni račun? Mislim da je ostao dužan knjigovođi za 2018. godinu, knjigovođa nije htela da radi Završni račun za 2019. dok ne plati za 2018. a kako na računu ESS-a nije bilo novca, ŽD je to nešto improvizovao i sam uradio Završni račun.
Naravno da je ovo samo pretpostavka zašto Završni račun nije ispravan, ali to će utvrditi nadležni organi. Naime podneću prijavu protiv ESS-a i Željka Dimovića, pa neka se on njima pravda šta je i kako radio. Uz prijavu dostaviću fakture koje sam izdao ESS-u kao i izvode o plaćanju istih.
Ko zna šta je on sve radio na računu ESS-a??

.................................................................................

Dopis Predsedništvu 03/2020. od 24.05.2020.

Predsednik ESS-a u dopisu da postoji nezadovoljstvo radom rukovodstva ESS, i da ne može par ljudi da brine o svemu.
Naravno da ne može, a šta si ti uradio ove godine?? NIŠTA.
Naveo je Krsta Ivanov u svom pismu kojim je obavestio enigmatsku javnost, ti na njega nisi reagovao, kao i da ga nije pisao.
Nisi uradio:
1)     Nisi objavio spisak članova za 2019 (kako si rekao 1.03.2020.)
2)     Nije formirano novo Predsedništvo, koje treba formirati, jer se ono brojčano menja zavisno od članova pojedinih klubova
3)     U predsedništvu nema predstavnika EK BOR koji je postao pravno lice, to jest registrovao se u APR (ovde se ograđujem od ovoga ako EK BOR nije predsedniku dostavio dopis o registraciji, a ja to ne znam)
4)     Nije organizovana proslava Dana enimata (još kaže da su se enigmati mogli sami okupiti i proslaviti Zagonetnu subotu). Ako je tako šta će nam onda Predsednik.
5)     Nije organizova Redovna godišnja Skupština
6)     Za sajt ESS-a, nisi davao (ili možda jesi?) nikakve dopise, obaveštenja već si iste objavljivao na svom privatnom blogu.
Sve ovo se moglo organizovati, jer tada nije bila pandemija korona virusa.

...................................................................


Predsednik ESS-a na svom blogu, objavio je tekst pod nazivom

NAPAD JE NAJBOLJA ODBRANA.

Odmah da te obavestim da «tezgu», kako je ti zoveš, nije preuzela moja firma, već ukrštenice radi EK «PIRAMIDA», sklopljen je ugovor sa izdavačem Blica.
U njemu, to jest, Blicu, radove objavljuju članovi EK «PIRAMIDA», dok se to isto ne može reći i za Dodatak Enigmatika u Blicu jer ga ne rade članovi ESS-a. Sve radove rade članovi «Đorđa Natoševića» a ti si sam objavio preko 80% radova. Proveri (prebroj) koliko je Mile objavio radova ove godine u Blicu (ja možda imam 2-3 rada), a koliko si ti sam objavio radova u Blic Enigmatici u ovih 7 izašlih brojeva?
Nisi obavestio članstvo da može da sarađuje u tom dodatku (ja to nisam video na sajtu ESS-a), sve si radio tajno da tebi ostane što više novca.
Nikakav ne bi bio problem pa ni komentar da si napisao da Dodatak radi Željko Dimović ili «Đorđe Natošević».
Ne možeš ti meni zabraniti da ja nekim izdavačima nudim usluge EK «PIRAMIDA», nudi i ti, ko ti brani, pa ako pristanu na to, ti onda i radi.

Kada se toliko brineš za ESS, samo da te podsetim, da je prošle godine ESS uradio 4 dodatka LETNJA ENIGMATIKA, od kojih su dva objavljena, a druga dva nisu ni poslati ali su urađeni.
Blic je objavio ove godine Prvi dodatak Blic Enigmatika tako što je prepisao radove iz prvog broja LETNJE ENIGMATIKE, sam dodatak je lepo ispao osim 4 male klasične ukrštenice, koje su baš ispale male.
Zašto nisi uradio isti raspored radova, uz izradu nove 4 manje ukrštenice, i da se iskoriste svi radovi koji su urađeni za druga dva broja Blic Enigmatike?
Da si tražio, ja bi ti poslao te radove, pa si ih mogao objaviti po svom nahođenju (samo da te obavestim da si i ti imao tu radova). U tom slučaju bilo bi radova za 4 Blic Enigmatike, ali onda ne bi ti uzeo novac.
Ti mene ovim nisi ništa oštetio, jer ja nisam ništa ni radio (nije mi jasno zašto si me uopšte i zvao da radim LETNJU ENIGMATIKU, kada nismo u dobrim odnosima? A da, trebalo je uraditi 32 strane od utorka u 17.00 časova do čevrtka u 17.00 časova, samo za dva dana, a ti si nesposoban za tako nešto), trebao si sam da radiš kao i sada.
Ovim si oštetio Ivana Rudića, Sašu Čolaković i Miroslava Cvetkovića koji su radili uređivanje i tehničku pripremu + nekoliko saradnika Dodevski, Rešad, Topličević.....

Još da te podsetim da smo za ESS (čitaj Mile Janković) u junu 2018. uradili Enigmatski dodatak na 8 strana za dnevni list KURIR, koji takođe nikad nije objavljen (odustali su), format novina je isti kao i Blic, jer se štampa u istoj štampariji, pa je možda i to moglo da bude objavljeno.

Kažeš da dugujem, to jest da sam uskratio ESS-u 55.000 dinara,
Ako misliš da je tako, to jest ako imaš neki ugovor sa mnom, onda me tuži, pa ćeš verovatno to sve i naplatiti.
Opet pominješ neku «tezgu», da sam je oteo. ESS nikada nije radio enigmatiku za Srpski Telegraf, tako da niko nije ni mogao da mu je otme.

Kažeš da nisam više član ESS-a.
24.05.2020. u 13.30, dobijem dopis od ESS-a, znači član sam,
a istog dana u 13.56, više nisam član
A i 22.05.2020, sam glasao za Logo susreta
Zanimljivo, za 26 minuta mi je prestalo članstvo.
Imaš li ti neki «papirić» za ovo? Ili je i ovo tvoja lična odluka.

Mile Janković


2 коментара:

Живадин ЈОВАНОВИЋ је рекао...

Паре проклете паре- људе кваре!
Лично вас не разумем. Распламсала се велика борба очигледно око пара. Нешто ми није јасно око исплата тих хонорара сарадницима. Знам да сте обадвојица давали сарадницима чији су радови објављивани, хонораре на руке, па и мени... Е сада вас питам- колико сте исплате хонорара сарадницима покрили законски. Мували сте обадвојица, што наводи на закључак да сте, ако већ кукате да је било фалсификата, обадвојица се огрешили у финансијском пословању. И неће ме чудити када једнога дана кликну лисице на вашим рукама...Биће ми жао...Али, неко од вас то жели, чачка мечку под реп...?

Миле Јанковић је рекао...

Živadine,
Molim, molim te nemoj više ovde da se javljaš, ako imaš nešto ga kažeš javi se na blog tvog voljenog Predsednika.
Pošto vidim da pojma nemaš o ekonomskim odnosima, upiši neki kurs da bi saznao kako funkcioniše udruženje gradjana, DOO, AD, preduzetnik, STR.....
Ako toliko braniš Željka Dimovića, onda pod hitno da odeš u Sombor, pa kada mu inspekcija dođe u kontrolu, ti mu onda budi svedok, sve prebaci na Mileta Jankovića, možda me i uhapse.
Odgovorno lice za ESS je Željko Švindler Dimović, a ne Mile Janković.
Ja ne mogu ni izvode od ESS-a da uzmem, a kamoli pare sa računa Saveza.