четвртак, 26. август 2021.

Dopis Stanka Žugića

 Господине Миле,

Иако се водим као члан предсеништа ЕСС приметно је да нисам, скоро, реаговао ни на један допис или обавештење. Читајући овај допис препознао сам све ово као закључак који сам имао у својој свести, па сам зато схватио да је узалудно лупати главу нечим што нема сврхе. У последње време енигматика је изгубила сваки смисао. Где је подмладак, сарадња, дружења. Отимачина на све стране. Компјутеризација. Људи су у стању да раде бесплатно само да би некога истерали. За политикин Магазин сам радио пет година без проблема, да би господин Будић (Који је узгред био код мене десетак пута док је правио програм, да му погледам јесу ли му осмосмерке исправне) да би ме мртав ладан за бедних 200-300 динара истерао из Политике, а то је урадио и Бовану.

Но чему кукњава, ја сам сада у неким другим водама уважен и поштован. Уредник сам у једној књижевној заједници, а ускоро постајем и члан Удружења књижевника Србије.

Пошто у Брзеће, из разних разлога, доста енигмата неће доћи постоји ли могућност да се нађе начин да гласају и они.

Мислим да си овим дописом доста тога расветлио и да ће сви препознати разлог зашто треба мењати досадашњег председника. Подржавам предлог.

Велики поздрав.

Нема коментара: