субота, 31. децембар 2022.

ENIGMATSKI SAVEZ SRBIJE NE POSTOJI ?????

 

ENIGMATSKI SAVEZ NE POSTOJI ???

 

Kada smo u avgustu 2020. godine birali novog predsednika mislio sam da dolaze novi dani za ESS, ali sam se prevario, ništa se nije promenilo, možda je ispalo još i gore.

Novi predsednik ponaša se kao i bivši, sve je isto, formirano Predsedništvo nije se nijednom sastalo, ako ne računam ono nazovi Predsedništvo u Pećincima, koje je bilo bez kvoruma, na kojem su donete neke «istorijske» odluke. Članovi Predsedništva nisu se pitali nizašta, jednostavno predsednik je donosio odluke sam (verovatno sa svojim velikim prijateljem ML), nema ni jednu pisanu odluku, pa tako nije bila ni Skupština, a kada će biti to niko ne zna.

 

EK «PIRAMIDA» je plaćala 5.000 dinara mesečno i sve je potrošeno. Ja predsednika sada pitam, ne na čega su potrošena te pare (30.000 din.) već gde je odluka da se te pare potroše, PA NEMAJE, sve si to samoinicijativno potrošio, primenio si Žecin sistem. Zato ćeš i ti od februara (već si ostao) ostati bez tih 5.000 dinara, pa neka ti sada ML da njegov deo honorara iz Novosti Enigme. Nema više ništa od Mileta.

 

Trebao si da raspišeš da se plati članarina za 2023. godinu, ali ti to nisi uradio, pa sada možeš da očekuješ da ti plate članirinu isto kao ED «Đorđe Natošević» tojest nikad.

EK «PIRAMIDA» ti ove godine neće platiti članarinu, tako da može da me brišeš iz članstva ESS.

 

Za mene, ovakvo ponašanje Predsednika je ne prihvatljivo, po meni Predsednik (ili neko drugi) da neki predlog i onda svi članovi Predsedništva glasaju za taj predlog, i nakraju Predsednik nakon brojanja glasova donosi odluku ili odbacuje predlog, a ne da on donosi sam odluke.

 

                   Mile Janković

2 коментара:

Анониман је рекао...


Kao predsednik ESS se izvinjavam ako je došlo do propusta u radu ESS tokom 2022. godine.
Tokom januara 2023. klubove, sekcije i članove ESS ćemo podsetiti na to da treba da do 31. januara plate članarinu.
Nažalost, trenutno, zbog bolesti supruge kasni moj veći angažman u radu ESS (kasni Glasnik i Enigmoinformator).
Miletu se zahvaljujem na dosadašnjoj pomoći i saradnji.
SREĆNU NOVU GODINU ŽELIM U IME ENIGMATSKOG SAVEZA SRBIJE SVIM ČLANOVIMA.
Vladimir Šarić

Миле Јанковић је рекао...

Nemoj se ti izvinjavati, već odgovori na pitenja koja sam ti ja postavio. Kaži ako sam nešto napisao ne istinito, šta je sa Skupštinom, da li je rano za nju?? Gde je odluka o podizanju novca sa računa ESS, da li mi uopšte imamo Predsedništvi ili nemamo, zašto ti o svemu odlučuješ ??? to ti odgovori. Znaš šta je Mandrak prokomentarisao kad si izabran za Predsednik - pa da je Predsednik Lazarević.. i mogu ti reći da je bio u pravu, ti si samo figura koju je tu stavio Lazarević da može radi šta želi.
Ti kao da ne želiš da organizuješ Skupštinu jer se bojiš šta če biti govora na njoj (uzgred ja mislim da ti nemožeš da dobiješ salu u Šahovskom savezu, a para za neku drugu nemaš).
Skupština se lepo mogla održati (30.000 koje si dobio od Piramide (koje si ti sfućkao + 25.000 (koje nisi dobio)) i eto ti Skupštine.
Samo ti slušaj Lazareviča pa ćeš daleko da doguraš.
Samo ti radi Glasnik i Enigmoinformator to je jako važno ( važno za Lazarevića ).